Volvo Trucks vinnare av Stora Kommunikatörspriset

För att lansera sin nya serie med lastbilar valde Volvo Trucks att starta en viral kampanj med filmer i fokus. Ett exempel på dessa filmer är en av de mest uppmärksammade, när actionstjärnan Jean-Claude Van Damme går ner i splitt mellan två backande lastbilar.

Per Nilsson, PR-chef på Volvo Trucks

– Vårt mål var att skapa innehåll som skulle vara relevant för lastbilsintresserade, men samtidigt spektakulärt för att engagera allmänheten. Resultatet i form av antal delningar på YouTube, reaktioner från kunder och utmärkelser som Stora Kommunikatörspriset är bevis på att vi har lyckats. Det har varit en otroligt spännande, intensiv och rolig kampanj. Många personer har varit delaktiga och vi ska vara väldigt stolta över våra lastbilar och sättet vi kommunicerar om dem, säger Per Nilsson, PR-chef på Volvo Trucks, en del av Volvokoncernen.

– Volvo Trucks är ett utmärkt exempel på hur en organisation som genomsyras av kommunikation når fantastiska framgångar, säger Cecilia Schön Jansson, VD på Sveriges Kommunikatörer.

Juryns motivering: “Volvo Trucks filmkampanj är ett lyckat exempel på hur B2B och B2C-marknadsföring smälter ihop. Kommunikationen sträcker sig utanför Sveriges gränser och har skapat sig en plats i den internationella kommunikationshistorien.”

Dagensanalys.se uppmärksammade Volvo Trucks redan i denna krönika med titeln “När något bra blir så himla rätt