Visst ska din nya kompis vara rolig också

Google vill att deras nya mobila AI-kompis, Google Assistant (som finns i nya Pixelmobilen och meddelandetjänsten Allo) ska bli roligare. Vår nya kompis har därför fått hjälp från komiker från televisionens värld.

Manusförfattare och humorskribenter från animationsstudion Pixar och den kända satirtidningen The Onion har anställts av Google, som därmed hoppas på att den nya röststyrda assistenten ska bli lite mer skojfrisk, skriver Wall Street Journal.

Man vill att det ska bli lättare att använda detta AI-hjälpmedel, som ju i förlängningen är tänkt att vara en ständigt närvarande medhjälpare i vardagen. Googles långsiktliga vision tycks vara just den smarta, uppkopplade “IoT”-världen.

Läs mer: Googles AI-visioner är här – spana in Googles nya produkttrailers

Produkter som Google Home (som ska hjälpa oss att styra hemmet med rösten) kommer behöva hålla länge och ska inte behöva bli “tråkiga” eller tjatiga.

De som kommer få testa humorfaktorn hos Google Assistant kommer vara de som köper någon av de nya Pixel-mobilerna, eller de som testar Google Home. Berätta gärna sen om den funkar!