Visar Kanye West vägen för framtidens användarupplevelser?

Enligt Adobes nordiska marknadschef kan företag lära av Kanye West när det kommer till att leverera framtidens användarupplevelse.

När rapartisten Kanye West släppte sitt åttonde studioalbum tidigare i år följde snart skarp kritik. Den handlade inte om albumets kvalitet, utan om det faktum att världsstjärnan hade ändrat texten under de två första veckorna efter släppet.

Artificiell intelligens kan kartlägga vilka delar i en låt som inte går hem
Samtidigt som vissa menar att ett album ska anses ”färdigt” när det väl har nått skivhyllorna, menar andra att Kanye har anpassat sig till den nya, streamingbaserade marknaden och använder sig av användarnas återkoppling för att löpande förfina sina produktioner. Enligt Imran Afzal, marknadschef för Adobe i Norden, är det en naturlig utveckling i arbetet för att leverera den bästa tänkbara produkten, något som företag bör lära av:

“När Kanye West går ut och ändrar sina texter är det egentligen bara ett led i en utveckling som vi har sett med exempelvis Netflix, som konkurrerar ut TV-kanaler över hela världen. Det handlar inte nödvändigtvis om det stora urvalet av serier och filmer, utan om att Netflix levererar precis det som användarna vill ha. Kanye West är inne på samma spår,” säger Imran Afzal.

Han fortsätter: “Med en artificiell intelligens som vår egen Sensei kan artister kartlägga exakt vilka delar i en låt som uppskattas och vilka som eventuellt kan vara lämpliga att byta ut för att blidka lyssnarna.”

Adobe Sensei är Adobes egenutvecklade teknik som bygger på artificiell intelligens och maskininlärning.