Virtual och augmented reality tar över nätet

Fenomenen virtual reality och augmented reality skapar allt mer hype på nätet. Sedan januari 2015 har exempelvis inlägg på Twitter som handlar om antingen virtual eller augmented reality ökat med hela 548 procent. Samtidigt har så kallad eSport nu fler följare i sociala medier än de stora amerikanska idrottsligorna NFL, NHL och MLB tillsammans. Det framgår av den nya rapporten Adobe Digital Insight Gaming Report från Adobe.

Virtual reality (VR) och augmented reality (AR) är två fenomen som diskuteras flitigt på nätet. Sedan Adobe började mäta antalet inlägg (eller omnämnanden, ”mentionings”) om VR och AR på Twitter i januari 2015, har dessa mer än femdubblats. Det visar den nya rapporten Adobe Digital Insight Gaming Report, som handlar om datorspel, gaming och eSport.

– Det råder en enorm VR- och AR-hype just nu. I takt med att tekniken utvecklas ser företag och marknadsavdelningar över sina möjligheter att profilera sig på nya sätt. De kan exempelvis samarbeta med innehållsleverantörer eller utveckla egna VR-program för att hoppa på trenden, säger Imran Afzal, nordisk marknadschef för Adobe Marketing Cloud.

Läs hela rapporten här: http://www.slideshare.net/adobe/2016-adobe-digital-insights-gaming-report.