Vionel samlar all film och TV på ett ställe – fast ändå inte

Vi skrev tidigare om Vionel här på Dagensanalys.se och nu har företaget skickat ut sitt pressmeddelande som du kan läsa här.

Idén är inte unik men ändå helt i linje med vad vi gör idag som konsumenter av rörlig bild. Vi letar på nätet efter nytt innehåll och vi konsumerar online. Vad Vionel vill göra är att samla allt på ett ställe, om vi nu fattat rätt. Det är som IMDB.com, fast ändå annorlunda då tjänsten länkar till lagliga alternativ där du kan se filmen efter att du läst om den.

Vi provade att söka efter filmen “The Karate Kid” som hade premiär år 1984. En av våra favoritfilmer. Vionel listar filmen, vilka som är med i den, en rating och i vilka genre filmen ingår och uppföljare. Vill jag se på den länkar Vionel till iTunes där jag betalar för att få tillgång till den.

Eller så använder vi de tjugo andra alternativen på nätet för att se filmen. Den finns exempelvis på Youtube. Det är ju faktiskt bara att googla.

Hoppas att Vionel har några äss i sin skjortärm för den här tjänsten tillför idag inte mycket mer än en ny design på IMDB.com.

Pressmeddelandet

VIONEL är en ny onlineplattform med allt du behöver för att hitta rätt inom film- och TV-underhållning – det nya smarta sättet att uppleva och njuta av alla dina favoritfilmer och TV-serier på en och samma plats.

– VIONEL erbjuder helt revolutionerande möjligheter för filmälskare att hitta och njuta av bra film, säger Michael Nyqvist, skådespelare och officiell ambassadör för VIONEL

Din personliga spelplan för film och TV – allt på en enda plats
Vionel har skapats för dig som älskar film och TV. Med hundratusentals filmer att välja mellan gör Vionel det enkelt för dig att hitta och följa filmer från biograf, DVD och digitalt hyr/köp via streamingtjänster till TV.

Du kan samla alla dina favoriter på en och samma plats och filmmenyn spänner från allt mellan Hollywood och europeiska filmproduktioner till independent och Bollywood. Du ges även möjlighet till att bygga ditt eget digitala filmbibliotek, ta del av intervjuer med skådespelare och regissörer samt extramaterial. Du kan också dela ditt filmbibliotek med vänner och bekanta genom sociala medier.

Med hjälp av avancerad teknologi levererar tjänsten också rekommendationer som passar just dig. Genom Vionel kan producenter och distributörer äntligen kommunicera med hela sin publik via en enda kanal.

VIONEL – det enklaste sättet att hitta film- och TV-favoriter
Arash Pendari, VD för Vionlabs som skapat VIONEL, är glad över att ha skapat den nya samlingsplatsen för filmentusiaster:
– Den enorma mängd content som finns i köp- och hyrfilmskatalogerna tillsammans med prenumerationstjänster och TV räcker till att underhålla oss i flera år. Man måste bara veta var man hittar allt.

– VIONEL erbjuder ett innovativt och enkelt sätt att konsumera film på, genom att erbjuda en service som förtydligar hur och var filmerna finns tillgängliga, berättar Agnetha Gardebrandt, marknadschef Warner Bros. Entertainment Nordic

VIONEL lanseras i Norden den 10 februari 2015 och senare under året på den globala marknaden.

Vionlabs är ett teknikföretag baserat i Stockholm. Bolaget har sedan starten 2009 varit en ledande aktör för utveckling av digitala ekosystem inom media och underhållning. Vionlabs har genom detta arbete gett konsumenter en helt ny standard för enkel tillgång till bra och nyttiga innehållstjänster för exempelvis film. Vionlabs mål är att erbjuda support till media och underhållningsindustrin och underlätta anpassningen till de alltmer avancerade användarkraven inom den digitala världen.