Vinnarna i årets Stora Webb-tv-pris

Expressen och Therese Lindgren får kliva upp på pallen under utdelningen av årets Stora Webb-tv-pris.

I kategorin Årets bästa breaking news-sändning online har Sveriges nyhetspublicister online sänt in sina bästa bidrag. De tre nominerade nyhetspublicisterna som hade chansen att vinna Årets bästa Breaking news-sändning online var:

Aftonbladet
Expressen
MittMedia

Vinnaren var Expressen och nomineringen löd:
En eminent och erfaren jury bestående av Nicklas Hermansson, David Fjäll, Robert Aschberg och Olov Carlsson har valt ut vinnaren och nomineringen lyder:
Hög integritet, snabbt agerande och lyhördhet efter vad läsarna efterfrågar. Genom att använda sig av olika digitala plattformar och berättarsätt har den här redaktionen engagerat allmänheten. Med nya innovativa tillvägagångssätt, samarbeten med andra publicister och smarta lösningar har de fått bästa möjliga spridning utefter sina resurser och kapacitet.

Läs också: På besök hos Expressens analysavdelning – så här jobbar proffsen

I kategorin Årets bästa webb-tv-profil har de tre största MCN:erna ENT, United Screens och SPLAY nominerat två bidrag var. Därefter har svenska folket fått rösta fram de tre bidragen som nu är nominerade och hade därmed chansen att vinna Årets webb-tv-profil. De nominerade vad:
Felicia Aweklev
Therese Lindgren
Thomas Sekelius

Läs också: Sveriges största kvinnliga stjärna på YouTube: Therese Lindgren

Och den profilen som har fått flest röster från svenska folket och vinner titeln som Årets Webb-Tv-profil 2016 var Therese Lindgren.