Ving söker webbanalytiker

Som webbanalytiker hos Ving/ Thomas Cook Northern Europe kommer du att arbeta i det team som ansvarar för affärsutveckling och användarupplevelse i våra digitala kanaler. Du är en av teamets experter på Google Analytics och har ett tätt samarbete med produktägare, UX Designers och andra analytiker. Ving är prisbelönt för sin närvaro i digitala kanaler och säljer drygt 70% av resorna via webben. Detta innebär att du har en betydande roll i företagets förmåga att analysera och förstå kundernas behov och beteenden.

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara ansvarig för implementation och konfiguration av Google Analytics och säkerställer datainsamling med hög datakvalitet. Du kan ta mätning från ax till limpa, dvs. från egna idéer och verksamhetens önskemål om mätbarhet till att själv implementera mätpunkterna på webben. Som expert kommer du att supportera verksamhetens användare i Google Analytics.

Du agerar även webbanalytiker i olika projekt och ansvarar för mätbarhet och uppföljning av den funktionalitet projektet levererar, ofta i form av A/B-experiment. Du kommer också att arbeta mer proaktivt med konverteringsoptimering där du löpande analyserar, testar och utvärderar våra flöden och föreslår förbättringar tillsammans med avdelningens UX Designers.

Din profil
Du är nyfiken och söker underlag och fakta för att få svar på affärsfrågor. Du känner passion för webbanalys och håller dig löpande uppdaterad inom ditt område. Du känner stort ansvar för dina projekt och är lätt att samarbeta med. Du är utåtriktad, engagerad och har kunden i fokus samt en förmåga att sprida lärande och kunskap om kundernas beteende vidare ut i organisationen.

Vi söker dig som har:

Ett par års erfarenhet av webbanalys
God erfarenhet (gärna certifiering) av Google Analytics
Kunskaper inom implementation av mätpunkter i Google Analytics
Extra meriterande är det om du har:

Erfarenhet av tag managementsystem (ex. Google Tag Manager)
Erfarenhet av konverteringsoptimering och genomförande av A/B-experiment
Tjänsten är en heltidstjänst och placerad på Vings/Thomas Cook Northern Europes huvudkontor i Stockholm.