Vines skapare ångrar att man sålde till Twitter – på gång med ny tjänst

Vine håller på att dra sina sista andetag, när den nuvarande ägaren Twitter nyligen annonserade att man lägger ner videotjänsten. Men skaparna – där åtminstone en ångrar att man sålt det – är nu på gång med en ny live-videotjänst, kallad Hype.

Den tidigare så populära videotjänsten Vine, som specialiserade sig på korta videoklipp, köptes upp av Twitter 2012 – men som en rad av handlingar riktade mot att rädda Twitters bristande ekonomi så kommer man alltså lägga ner tjänsten. Detta har fått en av medskaparna till Vine, Rus Yusupov, att twittra: “Sälj aldrig ditt företag”, skriver Huffington Post.

Läs mer: Ingen vill ha stackars Twitter – kanske det blir kineserna som betalar

Den nya tjänsten verkar likna många andra live-videoappar, och kommer att innehålla sådant som möjligheten till att lägga på musik eller animationer till sina sändningar. Hype kommer således att konkurrera med både Twitters Periscope och Facebook Live – inte den enklaste saken i världen.

Det är både Rus Yusupov och Colin Kroll, som också var med och skapade Vine som tillsammans bygger Hype, skriver bland andra Fortune. Den beta-testas i skrivande stund, och det verkar oklart kring när den kommer att lanseras offentligt.