Vill du ta en plats i ett analysteam som strävar efter att bli ledande inom Mediasverige?

Expressen söker en digital konverteringsspecialist som kan optimera den digitala marknadsföringen.

Som del i ett team på ett tiotal personer kommer du ansvara för Expressens digitala marknadsföring och att optimera kundintäkterna. Till din hjälp finns webbanalytiker, utvecklare, SEO-experter och CRM-specialister, alla dedikerade till att göra Expressen ledande inom digital media.

I rollen som digital konverteringsspecialist kommer du att analysera läsarens digitala flöde och hitta de viktigaste konverteringsproblemen. Utifrån din analys behöver du sedan förstå varför läsaren beter sig på det ena eller det andra sättet, ställa upp hypoteser och testat vad som fungerar. Du kommer att få användning för ditt intresse för människor och vad läsarens mål är med närvaron på siten. Först då kan du se hur läsarens mål sammanfaller med konverteringsmålen.

Du kommer även att arbeta med marknadsföringen av Expressens tjänster, då huvudsakligen på sociala medier. Du har därför god kännedom om hur konsumenter beter sig på sociala medier och vad som får dem att bli intresserade av att klicka på länkar.

Slutmålet är så klart att öka kundintäkterna, men utifrån ett långsiktigt perspektiv där läsaren upplever Expressen som det naturliga valet för sin informationskonsumtion. Detta kräver att läsaren upplever flödet som enkelt, och att relevant information finns tillgänglig vid rätt tillfälle. Ditt jobb som konverteringsspecialist är helt enkelt att göra upplevelsen optimerad för att läsaren ska vilja komma tillbaka gång på gång.

Låter det spännande?
Skicka din ansökan och CV på en gång till ansokan@dagensanalys.se. Ange “Digital marknadsföring” i ämnesfältet.