Vill du ha video på din webb? Kolla in Videoly!

Att ha rörlig bild på sin hemsida har blivit både vanliga och viktigare. Cisco bedömde nyligen att till år 2020 kommer 82% av all IP-trafik att vara video, så det har blivit ett värdefullt redskap i kampen om besökarnas uppmärksamhet. Dessvärre är det både dyrt och tidskrävande att producera en videofilm. Så för ett företag med hundratals, eller tusentals produkter blir det i princip omöjligt att ta fram en eller ett par filmer om varje produkt. Detta har nu företaget Videoly hittat en fungerande lösning för som är både enkel och billig.

Videolys grundare, Sergey Andryukhin, skapade en sökmotor för att hitta filmklipp på bland annat YouTube, Vimeo och andra tredjepartssajter. På så sätt kan Videoly leta upp filmer från exempelvis användare som recenserar produkten, eller tillverkaren som beskriver produktens egenskaper. Videolys tjänst fungerar än så länge bäst för nätbutiker som har ett stort utbud av produkter på sin sida, men även andra aktörer kan ha nytta av tjänsten.

Alla filmer som söks är klassade som ”enable for embedding” vilket betyder att de är tillgängliga att använda utan explicit tillstånd från filmskaparen. Samtidigt ökas visningarna för videoklippen, vilket i slutändan kommer även filmskaparen till gagn. Varje filmklipp kontrolleras även manuellt innan det läggs upp för att se till att det inte presenterar en negativ eller felaktig bild eller innehåller konkurrenters logotyper.

För många företag kan detta vara ett enkelt sätt att tillhandahålla filmklipp om produkterna på sin nätbutik utan att behöva producera dem själva. Eftersom klippen dessutom är inbäddade så stannar besökaren kvar på sidan och hänvisas inte till YouTube, något som annars gör att besökaren förloras från sidan.

Effekterna av att ha videoklipp på sin sida är stora. En undersökning bland Videolys kunder visade att de ökade ”add-to-cart conversion” med 10-30% efter att de startat samarbetet och att besökarna var mer nöjda med butiken. Besökarna spenderade dessutom mer tid på sidan, vilket dels förbättrar rankingen hos Google, och dels kan tolkas som att besökarna tar till sig mer information och därmed ökas sannolikheten för konvertering.

Så om du har funderat på att ha mer rörlig bild på din sajt men begränsas av kostnader eller tid så kan Videoly vara ett bra alternativ.