Vill du betala för att slippa se annonser på internet?

Medier har länge brottats med sina läsare för att få dem att ta del av annonser som pryder webbplatserna. Konsumenterna har uppfunnit lösningar som reklamblockerare för att slippa och annonsörerna har kontrat med försök till att blockera innehållet.

Nu har Google tillsammans med några onlinemedier försökt att ta fram en kompromiss där internetanvändarna betalar en summa per månad för att slippa se annonserna. Tjänsten som heter Contributor testas just nu tillsammans med tio medier där internetanvändarna betalar 1-3 dollar per månad för att få en annonsfri webb. Istället för annonser står ett tack-meddelande och varje besök ger några ören till webbplatsen.

Relaterat: Var fjärde svensk surfar med en reklamblockerare

Webblatser som testar Contributor är The Onion, Imgur och Mashable.

Låt oss vara logiska en liten stund – internetanvändare betalar 1-3 dollar per månad för att slippa se annonser på ett tiotal webbplatser eller laddar ned en reklamblockerare helt gratis och slipper se annonser på alla webbplatser. Tappert försök Google men jag tror att det är en lång väg kvar innan Contributor kan göra en märkbar skillnad.

> Läs mer om Contributor här