Vilka är Sveriges bästa på SEO?

I fredags korades de företagssajter som är bäst i Sverige på SEO. En jury bestående av riktiga SEO-experter valde ut den bästa i var och en av 20 kategorier. Självklart var Dagens Analys på plats!

Bakom Svenska SEO-priset står marknadsföringsbyrån Pixel som hjälper företag med sin SEO-strategi. De undrade vem som faktiskt är bäst i Sverige, och började gå igenom data. De samlade ihop en jury bestående av 11 experter på SEO, e-handeln samt digital strategi och lät dem tillsammans bedöma vilka sajter som verkligen utmärkt sig. Du hittar hela juryn här.

Juryns arbete var dock inte helt friktionsfritt, för trots att det handlar om att titta på data, så är frågan vilken data som är viktigast. Vi pratade med flera jurymedlemmar, såväl som juryns ordförande och VD på Pixel Henrik Vikström, och rösterna var eniga: ”Det var väldigt svårt att kora vinnarna, eftersom det är svårt att definiera vad som är utmärkande för bra SEO”. Är det tillväxt det senaste året? Endast organisk tillväxt? ROI på marknadsbudgeten? Genomsnittlig placering på sökord? Listan över möjliga aspekter kan göra lång. Till slut var de dock eniga om vilka de 20 vinnarna skulle vara.

Hela listan hittar du här:

Dagens Analys önskar alla vinnare stort grattis! Vi vet hur svårt SEO-arbete är, och många vinnare uttryckte glädje, parat med en ödmjukhet och insikt om att det kommer krävas fortsatt arbete för att kunna behålla placeringen. SEO-arbetet är nämligen något som aldrig blir färdigt, utan det gäller att hela tiden kämpa på, skapa nytt innehåll och driva trafik.