Videotittandet i mobilen ökar med i snitt 200 timmar per år

Det är länge sedan mobilen var till för att ringa med. Förutom att vara vår främsta källa till internet, som vi skrivit om tidigare så är tittar vi allt mer på video på den lilla skärmen, också. Sedan år 2012 så har vi i snitt tittat 200 timmar mer för varje år som gått.

Läs mer: Mobilen spås stå för 75 procent av all internettrafik i världen

Detta enligt rapporten “Consumerlab TV & Media Report”, utförd av Ericsson och baserad på online-intervjuer med människor mellan 16-69 år från 24 länder (inklusive Sverige).

  • Sedan 2012 så tittar man i snitt 200 timmar mer på video på mobilen varje år – cirka 4 timmar i veckan
  • Fasta skärmar – som TV – får däremot 2,5 timmar mindre i tittartid sedan 2012
  • Sammanlagt ökar dock det totala video- och TV-tittandet – nu tittar vi 35 timmar i veckan på video, 1,5 timmar mer sedan 2012.

“Baserat på våra undersökningar kan vi se att konsumenter i i högra grad efterfrågar sömlös tillgång till tv- och videoinnehåll med hög kvalitet, över olika tjänster och enheter”, kommenterar Zeynep Ahmet, senior rådgivare på Ericsson Consumerlab enligt IDG. Han tillägger att “konsumenterna vill inte bara ha de delade, sociala tv-upplevelserna utan de förväntar sig också att hitta medias erbjudanden on-demand”.

Det råder ingen tvekan om att mobiltelefonen numera också är ett verktyg för TV-tittande, utöver sina andra roller. Videoannonserna bör därmed vara anpassade till detta.