Videokonsumtion i mobilen ökar kraftigt

Videostarter i smartphones utgör för första gången mer än hälften av allt videotittande globalt.

Det är en förändring med 13,2% jämfört med året innan och den största ökningen under de senaste fem kvartalen enligt Ooyalas Q2 2018 Global Video Index Report. Trots en tillfällig avmattning under första kvartalet 2018, ökade videokonsumtionen på mobila enheter (surfplattor och smartphones) 9,8% globalt under andra kvartalet. Det innebär att mobil videokonsumtion överstiger 62 % av alla online-videor för första gången.

“Avmattningen under första kvartalet på den snabba tillväxtkurvan för mobil videokonsumtion ser vi som del av en normal övergångsfas. Den är i linje med att konsumentvanor och innehållsproducenter anpassar sig till varandra,” säger Jim O’Neill, analytiker på Ooyala.
“Andra kvartalet visade på en nystart av mobil-video-konsumtion, en ökning som sammanföll med nya initiativ, säsongsfinaler i TV-program och sportsäsonger. Fler produktionsbolag, som ser trenden mot ökad konsumtion av långformatsvideo på mobila enheter, håller nu på att utveckla innehåll så det svarar mot de format som publiken använder.”

Regionala trender av videokonsumtion i mobilen:

I EMEA-regionen slog mobilvideon 54 % av alla videostarter, en ökning från 49 % sedan året innan.
I Nordamerika ökade mobilvideo till 56% av alla videostarter, en ökning med 4 % jämfört med året och en ökning med 14 % sedan andra kvartalet 2016.
Mobilvideons andel av allt tittade i Asien-Stillahavsområdet (APAC) uppgick till 74 % – den högsta någonsin och en ökning med 64 % över senaste två åren.
Latinamerikas mobilstartar uppgår till 65 %, en ökning med 20 % jämfört med året och 38 % över två år.

Den kompletta Ooyala Q2 2018 Global Video Index-rapporten finner du här.