Video: Vuxna i maskeradkostymer och kiss- och bajshumor tar över YouTube

En gång i tiden kanske vi trodde att internet skulle höja mänskligheten och ta oss mot nästa intellektuella nivå. Men om någon trott detta så är nog förhoppningarna grusade med denna spik i kistan – några av YouTubes populäraste klipp är prutthumor i lågbudgetutförande.
Ett videoklipp där vuxna i maskeradkostymer som föreställer Spindelmannen och Elsa från Frozen springer omkring i vad som är någons (ostädade) lägenhet och bajsar ut plastbollar. Ja, detta är alltså ett av de mest sedda klippen på YouTube just nu.
Den är en del av en serie liknande klipp (varav vissa är rätt underliga, som den där Spindelmannen gör onda häxan Maleficent gravid) som görs av en kanal som nu är den fjärde största i USA, med över 100 miljoner visningar.
Orsaken till att det är dessa som samlar flest tittare är, enligt The Verge, en förändring som skett bland YouTubes tittare. Nu finns det en massa barn, som dessutom ofta tittar via YouTube Kids och vars tittarvanor är något annorlunda från vuxna.
Ett barn kan dessutom gärna titta på ett klipp flera gånger om, långt fler gånger än en vuxen kan – så det är också en förklaring till att videoklippen får så många visningar.
Läs mer: Apples nya videoannonser för iPad kan bli nästa virala hit
Klippen är också en vinst för de som gör dem – man behöver i stort sett inga pengar (och egentligen inte heller någon skådespelartalang) för att få miljontals visningar.
Men de vuxna som låter sina barn titta på YouTube utan övervakning bör varnas – det finns en uppsjö videos som profilerar på dessa barnvarianter, och låter superhjältarna göra saker som är rätt otäcka och väldigt äckliga.
Nåja, här är i varje fall en samling av de populära klippen:
https://youtu.be/IYDf6LhEjWc