Video: Volvo Trucks gör det igen med ett nytt häftigt videoklipp

Volvo har gjort ett antal riktigt kända videoannonser, några är fortfarande snackisar även utanför marknadsföringsvärlden. Alla kommer från videklippserien “Live Test Series”, och den senaste visar en truck som drar en skärmflygare genom bland annat en tunnel.

Alla minns väl fortfarande ett av reklamfilmernas största kändis på den här sidan av 00-talet – Epic Split med Jean Claude van Damme. Ni vet, den där actionskådisen går i split mellan två truckar.

Utöver dessa har man även haft andra framgångar med annonskampanjen, som den med flickan som radiostyr en truck i ett grustag. Nu släpper man alltså en film med ett liknande tema – denna gång ska man visa på Volvo-truckens starka motor och drivlina som ska säkra en låg bränsleförbrukning samtidigt som man kan hålla farten.

Läs mer: Video: Reklamfilmerna som delats mest på nätet i år

Filmen (The Flying Passenger) visar hur den professionelle skärmflygaren Guillaume Galvani plockas upp av lastbilsföraren Louise Marriot på en landsortsväg. Galvani kopplas sedan fast till bilen och tja, dras fram en bra bit längs med vägen. Bland annat igenom en riktigt trång tunnel. Snyggt!

Se hela klippet nedan. Det kanske inte blir en lika stor hit som den med van Damme (fast vem vet?) men Volvo Trucks visar återigen att man vet hur man kan få upp känslonivåerna hos publiken. För visst reser sig nackhåren lite grann?