Video: Två nya annonsformat som ska besegra reklamblockerarna

AOL – den amerikanska internettjänsten som ägs av telekomjätten Verizon – vill hjälpa marknadsförarna att skapa annonser som ska få användare att avinstallera deras reklamblockerare. Därför drar man nu igång ett nytt initiativ som introducerar två nya annonsformat.
Initiativet – som kallas BrandBuilder – lanserades under gårdagen, och är ett resultat av ett samarbete mellan AOL och marknadsförare för att få ner antalet reklamblockerare som används världen över.
Läs mer: Varannan användare tänker installera en reklamblockerare
De nya annonsformaten ska vara mindre störande, och “ge tittare den upplevelse de vill ha, och vi förväntar oss högre engagemangssiffror som en följd av detta,” berättar Spencer Sloe från AOL.
Bland annat så ska detta uppnås genom dessa två format. Den första annonstypen ska erbjuda användare mer surfdata till sina mobiltelefoner om de först interagerar med en annons – som att uppge sin mailadress, delta i en konsumentundersökning eller ladda ner ett erbjudande. Typ, du kollar och annonsören tankar upp din mobil med surfdata.
Det andra annonsformatet (“Player Up”) är till för videoannonser. Dels så är detta lite som en pre-roll annons, där en helsidesannons visas under de 3 till 7 första sekunderna innan videon startar. Under själva videon så kommer det sedan att finnas en liten “vattenstämpel” i nedre hörnet, som expanderar varje gång man pausar videospelaren.

Frågan är förstås om en helsidesannons verkligen är rätt sätt för att få någon att avinstallera sin reklamblockerare? Nåja, du kan i varje fall spana in ett exempel på videoannonsen nedan: