Video: Google vill bli det nya nätverket för företag som söker influencers

Många företag sponsrar gärna influencers på sociala medier, inte minst på YouTube, för att få bra reklam för sina produkter. För att hitta rätt personer krävs det ofta bra talangnätverk – men dessa får nu konkurrens av självaste Google som nu börjar ge sig in branschen.
Genom ett projekt som heter YouTube Labs, så verkar Google (som äger videoplattformen YouTube) vilja para ihop influencers med företag och varumärken.
Man har i alla fall gjort så med sminkjätten L’Oreal, som man matchat med YouTube-agenturen Code & Theory som har gjort en serie videos för L’Oreals varumärken som Maybelline och Essie.

Techjätten såg också till att reklamfilmerna skulle skapas extra fort, och hjälpte kreatörerna med insikter kring de tänkta målgrupperna baserat på YouTubes stora databas, skriver AdAge.
Läs mer: Här avslöjar han exakt hur mycket Youtube betalar sina kreatörer
Google själva verkar inte ta betalt för att matcha företag med influencers, men tjänar såklart en bra slant på de relaterade annonsvisningarna. De sätter därmed också press på fristående YouTube-nätverk, som nu kan bli tvungna att erbjuda sina influencers mer valuta för pengarna.