Video: Ett smakprov av framtidens VR-filmer med Assassin’s Creed

Modern VR-teknik innehåller löften om riktigt häftiga upplevelser. Och även om vi fortfarande inte har kommit så långt att vi kan avnjuta hela biofilmer i VR, så kan man tillsammans med skaparna av den kommande filmatiseringen av Assassins Creed spana in ett rätt läckert smakprov.

Filmbolaget 20th Century Fox har tillsammans med AMD’s Alienware-datorer och Oculus Rift gjort en liten teaser-video att titta på, som ni kan göra nedan;

De som kommer kunna närvara vid premiären i några amerikanska städer kommer kunna titta på detta i just fullt VR, i specialbyggda R-kiosker.. Spännande. Vore också skojigt om vi kunde göra det här i Sverige!

Ja, man kan också vara en av dem som har en Oculus. Grattis, i så fall! Tekniken är tyvärr rätt dyr fortfarande – men det är i varje fall ett smart marknadsföringsknep av alla inblandade parter.

Läs mer: Tomten kommer inte med VR-glasögon i jul

Det är förstås bara ett litet smakprov av vad vi kommer kunna se i framtiden, förutsatt att tekniken fortsätter att växa så som den redan gjort. Vem vet – årets julklapp blir kanske snart så vanlig att vi alla kommer gå på bio i fullt VR. Vilket för en SF-skräckfantast som undertecknad är en både skrämmande och lockande tanke…

Assassins Creed håller kommer snart att komma som fullängdsfilm, med bland annat Michael Fassbender i en av huvudrollerna.