Video: Apples VD tror mer på AR än VR

AR – Augmented Reality – har ju blivit nästan var mans begrepp efter framgångarna med AR-mobilspelet Pokemon Go i somras, och spås av många bli framtidens trend. Men VR – Virtuell verklighet – har också varit på tapeten, med bland annat Facebooks Mark Zuckerberg som stark anhängare. Nu uttalar sig Apples VD Tim Cook om båda företeelserna – och han spår att AR vinner överlägset.

Tim Cook uttalade sig kring AR och VR i den amerikanska TV-kanalens morgonprogram “Good Morning America”, där han sade att han “tror att augmented reality är den större av de två, troligtvis med god marginal, eftersom det ger oss möjlighet att sitta ned, prata och vara närvarande med varandra, samtidigt som vi delar saker rent visuellt” säger Cook i intervjun.

Läs mer: Klippet som visar Apples nya superhögkvarter

”Virtual reality är av lägre kommersiellt intresse över tid” fortsätter han och syftar på att VR stänger in en person i en egen värld, något som förvisso “kan vara en cool upplevelse” men gör att “färre människor kommer intressera sig för detta” i längden.

Detta kan förstås också vara något av en fingervisning kring vad Apples egen forskning är på väg, tror en del experter. Du kan se Tim Cooks uttalande själv nedan.