VICE skapar TV-show exklusivt för Snapchat

Snapchat och VICE meddelar att de senare under året kommer att lansera en TV-show om dating som skapats exklusivt för Snapchat. VICE är den senaste i raden av producenter som skapar exklusivt material för Snapchat.
Snapchat jobbar hårt för att profilera sig som mer än bara en social meddelandeapp. Genom en rad samarbetsavtal, bland annat med NBC, ABC, BBC, Turner, NYT, Discovery, Time och A+E Networks vill Snapchat bli betraktad som en plats att konsumera media.
Det senaste tillskottet är nu dating-showen ”Hungry Hearts with Action Bronson”, där rapparen och skådespelaren Action Bronson (Arian Asllani) i åtta program kommer skicka personer på en förplanerad date. Under programmet får tittarna följa deras middag och eventuella aktiviteter, innan Bronson mot slutet kommer förutspå om det blir en andra date eller inte. Givetvis avslöjas också svaret som final på varje avsnitt.
VICE meddelar även att det kan komma att bli fler exklusiva produktioner, något som ligger i linje med företagets expansionsplaner. Huvudsakligen är planen att växa i Sydostasien och Stillahavsregionen genom mobiloperatörer, och att ha den här typen av material på Snapchat stödjer definitivt den utvecklingen.
Lär dig mer: Webinar – Allt du behöver veta om Snapchat!
På Snapchat finns även andra stora produktioner, såsom ”Saturday Night Live Snapchat show”, ”The Voice” och ”The Tonight Show Starring Jimmy Fallon”. Det blir därför allt mer tydligt att Snapchat försöker locka användare som inte är intresserade av att kräkas regnbågar eller få kattöron på sina bilder. En mer mediefokuserad publik innebär samtidigt en något äldre publik, och därmed även mer köpstark. Det kan därför även vara ett sätt att få in mer annonspengar, eftersom en bredare publik innebär större utbud av annonsörer. I synnerhet om det går att associera sig med stora produktionsbolag som borgar för kvalitet och mer seriösa produktioner.
Snapchat håller därmed snabbt på att gå från en kul app för unga, till ett seriöst nätverk för mediekonsumtion och en plats där allt fler företag vill profilera sig.