Viafree – streamingtjänsten som samlar en mängd svenska playkanaler

Gratis är gott, och vem vill inte titta på schyssta serier online? Nu lanseras så en ny svensk streamingtjänst kallad Viafree, som samlar reklamfinansierade playkanaler från MTG-gruppen.

Den ersätter därmed playkanalerna från TV3, TV6, TV8 och TV10. Utöver detta kommer man även att kunna se på innehåll från MTV och Comedy Central.

Man ska också kunna se på serier och annat innehåll som kommer vara exklusivt för Viafree. Utöver detta ” släpps Viafree med stöd för Chromecast. Viafree lanseras även i Norge och Danmark, men med lokalt innehåll skräddarsytt för respektive land”, säger MTG Sveriges affärsområdeschef för Play Moa Estmalm i ett pressmeddelande.

Som av en händelse lanserar man också Viafree-exkusivtinnehåll i form av serierna ”Sommaren med YouTube-stjärnorna” och ”Försökskaninerna”. Dessa är också resultaten av ett samarbete med nätverket för sociala influencers, Splay, och både MTG och Splay har samarbetat innan när man lanserade “Jockiboi och Jonna i Nöd och Lust” tidigare i sommar.

“Med Viafree samlar vi allt vårt digitala innehåll i en och samma tjänst och tar nästa steg i att erbjuda våra tittare ett bredare innehållsutbud. Tjänsten är utformad efter dagens tittarbeteende för att göra det enkelt att utforska och upptäcka allt vårt innehåll på en och samma plattform”, säger Estmalm i pressmeddelandet.

Läs mer: Marknaden för online video växer och reklamfilmerna når fram

Detta är förstås roliga nyheter för de som gillar MTG’s utbud och gillar sin Chromecast, som jag till exempel. Men nu får vi också hoppas att man får teknologin att fungera på ett bra sätt, något som inte alltid varit fallet med de tidigare tjänsterna – det är tråkigt att buffra sig igenom bakis-TV:n!