Vi reagerar likadant oavsett plattform när vi tittar på videoannonser

Samma beteende oavsett enhet – det visar en ny studie från Australien. Man kan lätt tro att vi reagerar olika på videos vi ser beroende på om det är på en stor eller liten skärm. Så verkar inte vara fallet – istället är det annat som är viktigt för en framgångsrik videoannons. Läs vidare för några händiga tips direkt från forskarnas labbtest.

Studien – som heter Understanding the true impact of video advertising gjordes av Gateway Research på 1.290 olika reklamvideos på TV, dator och mobil. Den använde sig av allt från eye-tracking teknik till biometriska värden hos 60 försökskan… förlåt, paneldeltagare.

Läs mer: Neurovetenskap från Nielsen ska mäta reaktionerna på annonser

Målet med studien var att “lyfta på locket till den svarta lådan om konsumentbeteende” och se vad som “verkligen krävs för att fånga tittarnas uppmärksamhet”, enligt Ken Pao från analysföretaget Videology, som beställt studien från Gateway Research.

Det visade sig alltså att det inte har någon större betydelse om vi tittar på en video på TV eller datorn – tittarna fokuserar mer på innehåll snarare än vilken plattform de använder.

En annan spännande upptäckt var det största möjliga känslomässiga engagemanget uppnåddes när man lät tittarna för se reklamen på TV eller dator, för att sedan följa upp med mobiltelefonen. Andra resultat värda att lägga på minnet:

  • “Stökiga” (crowded”) annonser är 11 procent sämre än med ordnande sådana (uncrowded)
  • Bekanta ansikten är positiva “triggers” för att få uppmärksamhet från konsumenterna
  • Detsamma gäller “liv och rörelse” och djur (katter, någon?)
  • Musik, humor och “igenkännbarhet” var avgörande för att skapa en känslomässig reaktion.

Man kan läsa mer av studien här.

Behöver du hjälp med att skapa en framgångsrik annonskampanj? Klicka här