Vi har sett filmen som alla pratar om – The Interview

“The Interview”, av och med komikern Seth Rogen, reser Rogens rollfigur, en tv-producent, och hans närmaste kollega, pratshow-värden Dave Skylark, till Nordkorea för att intervjua Kim Jong-un sedan de fått veta att den nordkoreanska ledaren är en hängiven beundrare av deras show Skylark Tonight. Vi ger filmen 8 av 10 stjärnor och i den här artikeln kan du läsa varför.

I filmen får lära känna två huvudkaraktärer som spelas av Seth Rogen och James Franco. De båda jobbar med en populär talk-show som intervjuar kändisar om deras privatliv. Bland annat avslöjar Eminem i direktsändning att han är homosexuell, vilket vi hoppas att Eminem fick rejält med betalt för att göra. Filmen präglas av satir och rå humor vilket fick oss att beundra hur våghalsiga Sony varit när de godkände manuset.

Aaron Rapoport (Seth Rogen) är trött på att bara intervjua kändisar och avslöja deras ytliga problem. Han vill gå djupare in i journalistiken och gör något mer likt 60-minutes (amerikansk variant av Kalla Fakta). Tillsammans med värden för showen, Dave Skylark (James Franco), bestämmer sig de båda för att intervjua den ökända ledaren för Nordkorea Kim Jong Un.

Läs också: Här kan du se The Interview – filmen som Nordkorea ville förbjuda

kim_jong_un
Kim Jong Un, Nordkoreas ledare

Det visar sig att Kim älskar deras show och går med på en intervju efter att Aaron Rapoport kontaktat dem via deras ambassad. Dave Skylark och Aaron Rapoport flyger till Nordkorea för att intervjua Kim Jong Un under strikta förhållanden. De ska hålla sig till ett script som Nordkorea tagit fram. Men självklart ska det finnas en tredje part i den här berättelsen. Amerikanska CIA har nämligen bestämt sig för att ta chansen att döda Kim nu när de har sin chans och ger duon ett gift som administreras via ett litet plåster. Tanken är att placera plåstret i handen och när de sedan skakar hand med diktatorn så förgiftar de honom. Självklart lyckas de sjabbla bort både det första, andra och tredje plåstret.

Dave Skylark och Kim Jong Un blir snabbt vänner och Dave får bland annat köra Kims stora pansarvagn samt ha sex med hans kvinnliga slavar. Med deras nyfunna vänskap ändrar Dave uppfattning om Kim och vill inte döda honom. Men efter en sen kväll upptäcker Dave att Kim har bara lurat honom och att allt hans sagt och gjort är fejk. Planen att döda Kim är återigen aktuell.

Deras plan är att avslöja för nationen och världen att Kim är en fejk och att hans plan på att förinta världen är sann. Kim är villig att offra både sitt eget folk och västvärlden för att bevisa för alla (inklusive hans avlidna far) att han är en mäktig ledare.

Spoiler alert nedan:

– Dave  avslöjar i sin intervju med ledaren att Kim Jong Un att han inte är någon  gud utan en vanlig man med både anus och känslor. Att Kim går på toaletten är något som filmen verkligen fokuserar på samt att han älskar sångerskan Katy Perry (enligt sägen i Nordkorea är Kim en gud som inte behöver gå på toaletten som alla andra eftersom han jobbar  så hårt för sitt folk att det han äter bränner hans kropp upp). Nordkoreanska folket inser att deras ledare och gud är fejk.
– Intervjun slutar i kaos med några döda gubbar och Kim bortgjord inför hela världen.
– Kim blir superarg och bestämmer sig för att avfyra missiler som innehåller kärnvapen mot USA.
– I sista sekund lyckas Dave och Aaron skjuta en missil från Kim Jong Uns pansarvagn, som de stulit, mot Kims helikopter.
– I slutscenerna ser vi när Kims kropp brinner upp i explosionen och hans huvud exploderar.

Filmen är helt klart sevärd och vi ger den 8/10 stjärnor.

Regissörerna Evan Goldberg och Seth Rogen använder stora portioner satir, rå humor och klassisk slap-stick.

Att Nordkorea försökte förgöra filmen genom att hacka Sony gör det hela ännu mer attraktivt att faktiskt se filmen.

Här kan du se trailern:


För Sony Pictures väntas “The Interview” knappast bli någon kassasuccé eftersom den släpptes på internet innan den visades på biografen. Piratkopior fanns ute på nätet timmar efter att den släppts på nätet. Enligt en beräkning väntas filmen dra in två miljoner dollar över julhelgen.