Vi får testa Google Cardboard

Dagensanalys.se fick en inbjudan av Google att testa Google Cardboard, Google Watch och Google Glass. I denna artikel får du se en video när vi testar Google Cardboard, som är en mojäng gjord av papper och som gör att du kan uppleva virtuell verklighet. VR, eller virtuell verklighet är helt enkelt en datorgenererad skenvärld i vilken användaren upplever sig vara och agera. Här nedan du ta del av den video vi gjorde när vi testade Google Cardboard.

Det hela låter kanske lite galet med något så avancerat ihopsatt med hjälp av papper, linser, magneter och gummisnoddar. Men Google har tagit fram Cardboard samt en verktygslåda för utvecklare och en tillhörande applikation som laddas hem via Google Play.

Som många vet finns det en annan aktör som också sysslar med liknande som heter Oculus Rift. Företaget köptes för inte länge sedan av Facebook för 14 miljarder kronor. Googles variant gjord i papper är kanske inte lika avancerade som Oculus Rift, men det var galet kul att få prova Cardboard.

Relaterat: Den virtuella världen är framtiden för sociala medier
Relaterat: Upplev Facebook med Oculus Rift

I nedan video får du ta del av mina intryck när jag testkörde Cardboard. Jag hänvisar till Oculus rift som virtual reality. Ska dock nämna att Oculus Rift inte är virtual reality utan det är en produkt som möjliggör det.

Tack Jonas Wallentin på Google som bjöd in oss, tack Google för att ni vågar ta fram kul produkter, tack ingenjören som kom på Cardboard. Det var otroligt kul att få prova Google Cardboard vilket du kommer att märka när du ser videon nedan.

Enjoy!

I nedan klipp ser du bland annat Windy Bay (skogen) jag fick besöka med Google Cardboard. Du får se det som jag såg. Spola fram till 3:24.

Om du är nyfiken på hur Google Cardboard fungerar kan du läsa mer om det här. Om du följer instruktionerna på webbplatsen kan du bygga din egen Cardboard.