Vi besökte TechCrunch:s första Meetup i Sverige

Ikväll samlades några hundra pengasökande entreprenörer i Stockholm för att få en chans att flirta med de som sitter på guldet. Alla var sådär härligt häftiga och deras app, tjänst eller wearable presenterades som bäst i världen, bara de kunde få tag i pengarna.

publik1_tc_meetup
#TCmeetup

TechCrunch är urmodern till bloggar inom Tech. Redaktionen som växte upp i grundaren Michael Arringtons kök är idag en global mötespunkt för entreprenörer och investorer, av alla dess slag. När jag kliver in i Münchenbryggeriet och möts av ett hundratal förväntansfulla är cirkeln sluten för mig. Det var nämligen TechCrunch som fick mig att börja skriva om Tech. Jag gillade den personliga och ofta kaxiga stilen som blandades med hårda fakta.

Kvällens agenda är enkel. Lite förmingel med dricka i hand som leder till kvällens höjdpunkt för många – pitcherna. Varje entreprenör får 1 minut att förklara sin affärsidé till några utvalda investerare. På scen sitter bland andra Atomico och EQT Ventures som inleder med att de utökat sin kista med flera nya miljarder till publikens jubel. De som kände sig manade tog ett steg närmare scen för där fanns det plötsligt flera miljarder nya möjligheter att bli rik, bara man säger rätt sak.

judges_TC_meetup

Första entreprenören till sista stegade igenom sin pitch, svarade på frågor från investerarna och hoppades på det bästa. En ska koras som kvällens vinnare och resten får gå hem och slipa på sina presentationer.

Om du kollar på Facebook kan du se en video från en av pitcharna som jag tog med Facebook Live. 

mingel_tc_meetup

Kvällens träff avslutas självklart med mingel där vinnaren får prata med de hetaste investerarna och resten får snällt vänta på sin tur. Kanske får även de andra som stod snällt och tittade på möjligheten att under en minut sälja sin fantastiska idé, som ska förändra världen.

Här är vinnarna från kvällens event:

  • Arthro Therapeutics – en digital vårdcentral för artrospatienter. Vinnare!
  • Mind Music Labs – som tagit fram en smart gitarr
  • Peppy Pals – gör appar och barnböcker

Att TechCrunch lyckas år efter år att samla sökande entreprenörer är häftigt bara det. Att de även lyckas vara en del av att förmedla miljarderna från investerarna är liksom pricken över internets stora “i”. För visst behöver vi ett Techcrunch och alla nya tjänster som ska göra världen bättre och roligare.