Vi besöker Apple Store i New York

Om du är en prylnörd som jag är ett besök till Apple Store ett måste när du är i New York. På min att-göra-lista toppar besöket till butiken både Frihetsgudinnan och Empire State Building.

Så fort man kommer in i butiken stänger hjärnan av sitt logiska tänkande för att istället satsa allt på det emotionella – man vill helt enkelt köpa allt. Om plånboken hade råd skulle jag lämnat butiken med en Macbook, Watch, Beats och en iPod. Inte för att jag faktiskt behöver alla dessa prylar, det är bara det att jag känner inom mig att jag förtjänar dem och att mitt liv skulle bli så mycket bättre.

2015-06-10 23.30.20

Väl inne i butiken var det nya Macbook som lockade först. Den är så snygg, liten och händig. Självklart passade vi på att ladda upp Dagensanalys.se i webbläsaren för att beskåda hur vår underbara sajt ser ut i den. Jag fick hålla i plånboken för att inte köpa en ny laptop på plats. Det som hindrade mig var att den inte har svenskt tangentbord att köpa, i butiken.

2015-06-10 23.28.02

Efter att ha tittat länge och väl på Apples senaste laptop gick vi över till Apple Watch.
Där stod de flesta besökarna och provade klockans egenskaper. En sådan vill jag ha! Jag vet inte varför eller vad jag ska använda den till men den talar till mig och säger “kom och köp mig”.

2015-06-10 23.32.07

Apple Store hade placerat ut flera Watch som vi kunde pilla på och testa. För att ha en så liten skärm är klockan verkligen enkel att hantera och lättläst.

2015-06-10 23.29.40

Efter en timme med Apple Watch gick vi över till hörnan som hade Beats hörlurar för test och köp. Ljudet är mycket bra och hörlurarna stänger ute ljud utifrån.

2015-06-10 23.33.22

Till sist testade vi iPod i ny tappning. Inget speciellt men ändå kul att få testa. Här tänkte jag att jag trots allt kan lämna affären med en ny iPod, så att jag får med mig något. Men efter närmare funderingar kom jag på att jag redan har en äldre version hemma som fortfarande fungerar utmärkt.

2015-06-10 23.35.57

Apple Store i New York är en upplevelse som varar i några timmar. Allt från de härligt glada expediterna, kunnig supportpersonal samt att du får leka med alla prylar. Hoppas vi får möjligheten att besöka affären igen, och den gången lämna affären med en kasse fylld av lycka.