Vi är den enda onlinetidningen i det här gänget som går med vinst

Det pågår flera satsningar på nätet med tidningar som Breakit, Resumé, Dagens Media, Medievärlden och Dagensanalys.se. Det visar sig att endast den sistnämnda går med vinst.
Det är svårt att tjäna pengar på att skriva nyheter idag. Allt ska ju vara gratis, jättebra och superlätt att ta till sig. Det krävs resurser att få ut flera artiklar under en och samma dag. Men det är endast en av satsningarna som går med vinst.
Resumé som omsätter cirka 24 miljoner kronor landade på ett “svagt minusresultat förra året“, Dagens Media omsatte 14,4 miljoner och fick ett minusresultat om 3 miljoner, Medievärlden omsatte 2,2 miljoner och landade på noll i resultat, Breakit som fortsätter att storsatsa hade minus 1,5 miljoner kronor förra året.
Dagensanalys.se hade en blyg omsättning och ännu mindre kostnader vilket resulterade i ett  plusresultat förra året. Trots att vi inte har heltidspersonal, kontor eller en faxmaskin lyckas vi publicera runt 6-8 artiklar per dag, nå ut till 60.000 läsare per månad och fortsätta ha en stark organisk tillväxt. Alla pengar som vi tjänar pumpar vi tillbaka till Dagensanalys.se så att du som läsare ska få en ännu bättre upplevelse.
Tack till alla läsare för att ni ger oss den energi vi behöver för att pusha oss själva att skriva varje dag. Utan er och den fantastiska feedback vi får skulle vi nog inte orka.
Tillsammans kan vi bli ännu större och visa gamla gardet att det går att bygga en tidning från noll utan att ösa in riskkapital.