Vi älskar spelen i Facebook

Om du har panik för att du inte kan sluta spela Candy Crush Saga eller andra Facebook-spel behöver du inte oroa dig, du är nämligen inte ensam. Under Game Developers Conference i San Francisco berättade Facebook att en fjärdedel av alla användare (375 miljoner) spelar minst ett spel i månaden.

Om du tycker det är irriterande med alla spelförfrågningar från dina vänner så är du inte heller ensam om det då det skickas ut över 735 miljoner förfrågningar varje dag om att spela spel med en vän.

För spelutvecklare lönar det sig att utveckla spel för flera plattformar och enheter. Studien avslöjar att den genomsnittliga spelaren som spelar på två eller flera plattformar också spendera 3, 3 gånger mer pengar i själva spelet än de som bara exempelvis spelar med sin laptop. Spelare som använder flera plattformar är också mer benägna att klicka på annonser än andra spelare.

Candy Crush Saga har haft titeln som det mest populära spelet på Facebook senaste året. Inte bara det , det är också det mest populära Facebook-programmet totalt sett , enligt analysfirman AppData.

Här kan du se hur svenskarna spelar

På sidan Toplistin.gs kan du se vilka spel vi svenskar gillar att spela. Siffrorna kommer ifrån en svensk surfpanel om 1.000 personer.