Vetenskap i fokus på konferens om marknadsföring som arrangeras av Facebook i Stockholm

Tisdagen den 12 september arrangerar Facebook konferensen The Science behind Marketing i Stockholm. Under en heldag får besökarna lyssna till, och inspireras av, representanter från bland annat Facebook och Handelshögskolan i Stockholm.
Konferensen presenteras av Sam Rihani, Sverigechef för Facebook, och Martin Hehrne, researchchef på Facebook i Norden.

Martin Hehrne, researchchef på Facebook i Norden

“Tanken med konferensen är att lyfta fram vikten av att använda data, insikter och research i arbetet med kommunikation och marknadsföring, och inte bara förlita sig på magkänslan eller andra förutfattade åsikter”, säger Martin Hehrne.
Undersökningar* visar att fler än 8 av 10 marknadsförare anser att mätning av marknadsaktiviteter är en topprioritering för 2017.

“Vi vill ta ett brett angreppsätt, där fokus är hela branschen, för att stärka det viktiga arbetet med gedigen research”, fortsätter Hehrne.

Andra talare under dagen kommer vara Kathy Dykeman, Facebooks researchchef för norra Europa, Erik Modig, ekonomie doktor och forskare vid Handelshögskolan i Stockholm, Martin Ekenbäck från undersökningsföretaget Nepa och Brian Larsen, AudienceProject. Konferensen sänds direkt på Facebook, och där kommer det även finnas möjlighet för deltagare på distans att ställa frågor.

Livesändningen går att se här den 12 september från 09.00.

* Källa: Intern studie av Facebook bland 600 digitala marknadsföraren i USA, under våren
2017.