Vertiv utökar partnerprogram med lösningar för edge och digitalisering

Vertiv lanserar i dag sitt förbättrade partnerprogram Vertiv Partner Programme (VPP). Det inkluderar tre nyheter: ett nytt incitamentsprogram, en omdesignad partnerportal och en utökad produktportfölj. Sammantaget visar det här på Vertivs engagemang för återförsäljare och distributörer i EMEA-området.

VPP är en del av Vertivs strategi för att göra det möjligt för växande partner att uppfylla, och ligga steget före, höga krav från kunder vad gäller edgeteknik, digitalisering och andra disruptiva trender för datacenter och för IT i stort. ”Edge computing” är benämningen på lösningar i kanten av nätverken, till exempel för IoT.

Under det senaste året har Vertiv fortlöpande investerat i djuplodande forskning med avsikt att definiera fyra profiler för edgelösningar och för att identifiera de mest mogna användningsfallen som möjliggörs med 5G. Det här visar på de tydligaste och mest omedelbara möjligheterna på marknaden för Vertivs ekosystem av partner.

Karsten Winther

“Kanalen är avgörande för att göra det möjligt för företag av alla typer och storlekar att dra nytta av de nya möjligheter som ges med edgelösningar, 5G och den breda trenden för digitalisering”, säger Karsten Winther, VP Sales EMEA, Vertiv.

“Utöver våra investeringar för att förbättra vår innovativa kanalportfölj så ökar vi också takten för vår kanalstrategi, för att säkerställa framgång för våra återförsäljare. Det nya partnerprogrammet och våra nya policy som vi gradvis rullar ut i EMEA-området är bevis på vårt engagemang för kanalen.”

Det nya incitamentsprogrammet EMEA Vertiv Incentive Programme (VIP) är en hörnsten för VPP. Det möjliggör för auktoriserade återförsäljare och de i kategorin Silver att få bonuspoäng automatiskt och att snabbt omsätta belöningar i reda pengar. Bland andra incitament märks nya rabatter för återförsäljare i kategorierna Gold och Platinum.

Förbättrar sin partnerportal

Vertiv har dessutom designat om sin partnerportal. På den kan återförsäljare registrera sig snabbt, för att omedelbart få tillgång till resurser och förmåner. Den förbättrade användbarheten innefattar självstudiekurser online, för att underlätta kompetensutveckling för partner.

Förutom att tillhandahålla verktyg och incitament utvecklar Vertiv fortlöpande det specifika sortimentet för återförsäljare. Det senaste tillskottet är UPS-enheten Liebert® GXT5 för avbrottsfri strömförsörjning. Den kompletterar den familj av edgelösningar som lanserades i november 2018.

Liebert GXT5 finns nu tillgänglig för kanalpartner i EMEA-området i ett start antal varianter med olika kapaciteter(1). Den bjuder på nya och marknadsledande funktioner, i en av branschens mest populära produktfamiljer för ”double conversion UPS”. Det innebär att de alltid tillhandahåller el av hög kvalitet, oberoende av originalkällans kvalitet.

Liebert GXT5 passar för små IT-miljöer. En enda rackmonterad enhet kan förse kraftfull utrustning med tillförlitlig och effektiv strömförsörjning. Den är försedd med uttag som kan kontrolleras individuellt, för förbättrad säkerhet, och kan fjärradministreras. Det minskar komplexiteten för hantering av edgelösningar, vilket underlättar den transformation som sker inom många områden, till exempel inom detaljhandeln, sjukvården, den finansiella sektorn och för moderna industritillämpningar (”Industry 4.0”).

Scott Murphy, chef för Cloud och Advanced Solutions, Ingram Micro UK säger, “Vi är glada att Vertiv fortsätter att investera sitt partnerprogram. Vilket betyder att vi kan fortsatt vara den ledande distributören av digitala lösningar. Tack vare Vertiv ser vi nya möjligheter samtidigt som vi behåller vår konkurrenskraft och kan utveckla en stark affärsrelation med dem.”