Vem tycker du är bäst i undersökningsbranschen?

Den 16 november ska undersökningsbranschens främsta koras under eventet MarC Awards, och det är öppet att nominera den du tycker har gjort något framstående för branschen. Fram till den 24/10 kan du nominera vinnarna i årets MarC Awards.

MarC Awards är undersökningsbranschens egen Oscarsgala på anrika Berns lokaler och anordnas av Svenska Marknadsundersökningsföretagen (SMIF) tillsammans med organisationerna SÖK, SMUF, ESOMAR, Surveyföreningen och Statistikfrämjandet. Tillsammans arbetar de för att öka kompetens, nätverkande och kvalitet inom undersökningsbranschen.

Under kvällen kommer vinnare i fem olika kategorier att koras, och det går att lämna in nomineringar på SMIFs hemsida fram till och med tisdag den 24/10. Kategorierna som du kan nominera i är följande:

  • Årets nykomling
  • Årets kvalitetsutvecklare
  • Årets undersökningsprojekt
  • Årets Influencer
  • Branschgärningen

Åke Wissing, veteran i branschen och vice ordförande i Surveyföreningen säger om eventet: ”MarC Awards skapar en helt ny möjlighet för branschen att synas, något som är mycket viktigt. Undersökningsbranschen är ganska anonym och syns oftast i samband med opinionsmätningar. Opinionsmätningar diskuteras sedan oftast när de mäter fel, men sällan när de mäter rätt. Därför gör MarC Awards det möjligt för branschen att få synas i ett positivt ljus.”

Jacob Lagerstedt, ordförande i SÖK, fyller på: ”MarC Awards ger framför allt en möjlighet för branschen att träffas och få ta del av framgångsrecept och framgångssagor. Dessutom får vi möjlighet att uppmärksamma projekt och personer som gjort något extraordinärt för branschen.”

Det är med andra ord en möjlighet för personer såväl i som utanför branschen att få en annan bild än den som ofta porträtteras i media. Då SMUF även är med betyder det att köpare av undersökningar också har chans att såväl stå på prispallen som att träffa samarbetspartners och knyta nya kontakter.

Britta Nässman-Fjellborg, ordförande i SMUF, menar att ”i dagens värld finns det många som kan leverera undersökningar, men det kan vara svårt att veta vad som håller riktigt hög kvalitet. MarC Awards blir därför ett sätt att uppmärksamma bra kvalitet samt ger en möjlighet att få ta del av nya sätt att genomföra undersökningar.

Vill du också vara med under kvällen? Se till att anmäla dig på en gång!