Vem behöver Blocket och Hitta när vi har Facebook och Google

Det fanns en tid då jag var beroende av Blocket och sökte efter båtar eller bilar som jag ville ha. Skulle jag ringa någon letade jag efter personen på Hitta eller Eniro. Men idag har dessa aktörer helt spelat ut sin roll, jag minns inte sist jag var inne på någon av sajterna.
När jag skall köpa eller sälja något använder jag mina Facebook-grupper där andra som är intresserade av samma saker köper och säljer till varandra. Mina vänner ute på landsbygden har blivit beroende av Tradera, de har blivit helt besatta av att vinna bud och köpa coola grejer till ett bra pris. Ingen av oss använder Blocket längre.
Samma sak när man mot förmodan någon gång måste hitta ett nummer och ringa någon, men hallå alla finns ju på Facebook och man får fatt på dem via Messenger. Men okey ibland är jag inte connectad eller måste få tag i någon pryl till mitt senaste bilbygge. Då söker jag på Google och hittar det jag söker (okej jag fattar att de bästa sakerna inte hamnar längst upp i sökträffen, det gör de som är bäst på SEO). Jag hittar snabbt det jag söker och kan dra iväg ett mail eller ett sms om mitt ärende så hör de av sig inom kort, som sagt vem orkar ringa när det finns internet.
De gamla svenska digitala trotjänarna Blocket, Hitta och Eniro har helt fallit i glömska då jag har en direktväg i min mobil till Facebook och Google. Via deras appar hittar jag snabbt det jag söker och kan kränga mina prylar till likasinnade i mina Facebook-grupper (jag slipper att bli nedringd av en massa dårar som skall jiddra och pruta utan att de har en tanke på att köpa mina prylar).

“Det är dags för dessa digitala gammelmedia att sikta in sig på 2020 och inte leva kvar på gamla meriter från millennieskiftet. Dags att möta dagens digitala natives på deras villkor och anpassa sig efter deras behov, och inte tvinga på dem gamla digitala tjänster”

När jag ändå är igång, vem klickar egentligen på bannerannonser? Kanske råkar man klicka av misstag om man inte har en annonsblockerare. När skall någon i Sverige hitta en smartare annonslösning anpassad till dagens internet? Här har utvecklingen verkligen stannat och inget har hänt sedan 1997.