Veckans YouTube-raket – The Willis Clan sjunger på Americas got talent

För att hålla koll på vilka klipp som trendar på YouTube finns det en sida för just det här. På den sidan kan du filtrera trendsökningar efter land och ålder och då få fram relevanta sökningar. Om du vill få upp dina sökningar på en karta kan du istället surfa hit och då göra sökningar efter vad som visas just nu på YouTube i olika delar av USA. I skrivande stund är det videon “Expiration Date” som är hetast.

Veckans YouTube-raket, utvald av mig själv, är familjen The Willis Clan som sjunger en medryckande låt. Notera att bandets alla syskon har ett namn som börjar på “j”. Dags att sparka igång familjen och börja öva på en egen låt!

America’s Got Talent är ett underhållningsprogram på TV från USA. Programformatet har blivit populärt och spridits till flera länder däribland Sverige som sänt den svenska motsvarigheten under namnet Talang Sverige i TV4. I samma kanal eftersänds även det amerikanska programmet.

Idén går ut på att allmänheten söker till programmet och de utvalda får visa upp en speciell talang för en jury som sedan väljer om man är tillräckligt bra för att gå vidare i programmet eller inte genom att trycka på antingen en röd eller grön knapp. Efter ett antal program så får TV-publiken möjlighet att med hjälp av sina telefoner rösta på den talang som de själva tycker ska gå vidare till nästa program. Till slut återstår bara en talang som då vinner en viss summa pengar.