Världens mest populära emoji

Sedan den första emojin skapades 1998 har de små bilderna som uttrycker tankar och känslor kommit att bli allt vanligare i vår kommunikation, men vilken är vanligast, och hur har olika emojis popularitet förändrats över tid?
Du har säkert skickat en glad gubbe, tumme upp eller ett hjärta. De flesta sociala nätverk låter dig dessutom reagera på inlägg och kommentarer genom en emoji. Under de snart 20 år som möjligheten att skicka en symbol istället för text har funnits har möjligheterna formligen exploderat, och idag finns tusentals olika emojis.
Den utan tvekan vanligaste är dock ”Face with tears of Joy”, som står för 15 procent av det totala användandet. Närmast därefter kommer hjärtat, med 6 procent användning. Du kan se hela listan nedan.
I meddelanden så står emojis för ca 7 procent av all kommunikation världen över, men främst på att använda emojis är Frankrike där nästa 20 procent av kommunikationen bestod av emojis. Däremot används inte alltid emojis som det var tänkt. Bilden på en sol bakom moln har till exempel blivit en universell emoji för ”god morgon”.
Är du nyfiken på hur din favoritemojis popularitet sett ut under de senaste fem åren kan du dessutom går till Emojipedia. Deras nya verktyg visar hur välanvända olika emojis varit över tid, där ett värde på 100 motsvarar emijons popularitetspeak. Det går därför inte att jämföra vilka som varit mest populära, utan bara emojins egen utveckling. Däremot kan du se om de emojis du använder fortfarande är inne, eller om det är dags att byta till någon annan. Exempelvis var persiko-emojins peak hösten 2016, men har sedan dess tappat i popularitet.