Världens ledare inom artificiell intelligens och välfärd samlas i Åbo

Life Science Live samlar forskningsgrupper inom medicin och hälsovård, och näringslivet i Finland i maj. Det internationella evenemanget arrangeras av Åbo Mässcentrum och huvudtalare är bland andra Karen Madden, vice ordförande för Perkin Elmer; Andrew Fried, global chef för Life Science Industry, IBM; och Dipak Kalra, vd European Institute for Innovation through Health Data organisation.

Åbo Mässcentrum arrangerar Life Science Live den 15-16 maj 2019. Det är ett internationellt evenemang som för samman personer verksamma inom forskning inom medicin och hälsovård med näringslivet. Internationella investerare kommer också att vara på plats. Huvudtemat för evenemanget är artificiell intelligens och dess tillämpningar inom sjukvård, läkemedelsutveckling och bioteknik.

Tvådagarseventet har ett vetenskapligt program (Science Track), bestående av HealtBio seminariet, i~HD konferensen och en utställning med den senaste innovationen inom området. Alla talare på Life Science Live är välkända experter inom industrin. Andrew Fried, chef för global Life Science Industry, IBM är öppningstalare.

Nätverka med Finlands ledare inom Life Science

En av programpunkterna är det årliga återkommande HealthBIO-seminariet. Evenemanget är idag ett av de viktigaste evenemangen för Life Science i Finland. Bland årets talare medverkar bland annat Dr, VP Karen Madden från PerkinElmer som kommer att prata om innovation inom diagnostik av enskilda läkemedel, och Walter Stockinger, partner på Hadean Ventures som fokuserar på förändrade roller för aktieinvesterare. Under andra delen av HealthBio-seminariet arrangerar Business Finland en pitchtävling och matchmaking för företag.

I ~ HD fokuserar på hälsodata

Europeiska institutet för innovation genom hälsodata (i ~ HD) tar i år in den internationella i ~ HD-konferensen till Life Science Live. Huvudtemat är maximal användning av hälsodata. GDPR och integritetsskydd är andra ämnen som också behandlas under konferensen. En av konferensens mest efterfrågade talare är Dipak Kalra, vd för Europeiska Institutet för Innovation genom hälsodata.

Science Track introducerar de senaste lösningarna inom hälsoteknik

Åbos universitet och Åbo Akademiuniversitet kommer att ge Life Sciense Live ett eget vetenskapligt program för att lyfta fram de senaste IT-lösningarna för forskning inom hälsa och medicin. Båda universiteten fokuserar på hälso- och medicindata och bioteknik. Moncef Grabbouj, professor i signalbehandling vid Tammerfors tekniska högskola är en av alla talare på konferensen tillsammans med bland annat flera gäster från Storbritannien. Professor Martin Cowie från Imperial College London specialiserat sig på hälsoteknik, särskilt i vård av hjärtpatienter. Professor Jason Swedlow från University of Dundee som också var en av grundarna till projektet Open Microscopy Environment.

Åbo – hem för Life Science expertis i världsklass

Life Science Live genomförs av Åbouniversitet, Åbo Akademi, Åbo Högskolan, och Åbo Science Park Ltd som en del av utvecklingsarbetet HealthÅbo.

Åbo är den perfekta platsen för det här lysande evenemanget, eftersom Åbo är ett av Finlands viktigaste Life Science-center med mer än 100 biovetenskapliga företag och två universitet med fokus på hälsa och bioteknik, säger Kalervo Väänänen, rektor vid Åbo universitet.

Åbo har blivit ett Life Science-center i Finland där ca 20 procent arbetar just inom Life Science-sektorn. Även om läkemedels- och diagnostikutveckling har varit föregångare inom HealthÅbo sedan början av 1980-talet, har kompetenserna vidgats och omfattar idag bredare expertis inom vård och teknik. Verksamma Life Science-företagen i Åbo omsätter mer än hälften av Finlands totala nettoomsättning inom läkemedelsförsäljningen.

Information om eventet, biljetter och boende: www.lifesciencelive.com