Japans supertekniska satsning på fotbolls-VM 2022

Som ni kanske vet så lilla oljelandet Qatar värdnation för Fotbolls-VM år 2022. Vad ni kanske inte vet är att Japan också var med och kämpande om att få äran i att arrangera turneringen. Jag tänker inte här gå in i fotbollens politikska labyrint om hur man blir en värdnation, men jag måste få dela med mig av hur fantastiskt högteknologisk turneringen hade varit om den fått arrangeras av Japan.

Japans VM-bud inkluderade möjligheten att visa 3D-hologram av matcherna live på fotbollsplaner runt om i världen. Detta tekniska under skulle möjliggöra att människor som inte kan ta sig till Japan för själva spelen skulle kunna se matcherna i arenor, i sina egna länder. Mikrofoner skulle till och med vara inbäddade under spelytan och spela in alla ljud, t.ex. när bollen sparkas, för att lägga till ännu mer spelkänsla.

Förutom projektion, skulle “översättningshörlurar” vara tillgängliga så att fans ifrån olika länder skulle kunna föra samtala med varandra. Enheter skulle också vara tillgängliga som skulle tillåta människor att omedelbart ta reda på information om spelare, genom att peka på dem.

Nedanför kan ni se en otroligt imponerande film på hur Fotbolls-VM i Japan hade kunnat se ut.

Vad tycker ni? Hade Japan utfört den mest teknologiska och avancerade turneringen någonsin?