Varför alla dessa sladdar?

Hur svårt ska det vara på en skala (1-5) att innovera en lösning som gör oss fria från alla dessa sladdar?
Vi kan resa till månen, vi kan hoppa in i en bil som kör sig själv, vi kan skriva ut 3D-organ, vi kan manipulera celler och vi kan skicka internet från luftballonger, men vi kan inte göra oss fria från sladdar.
Hur lång tid ska det ta innan vi slipper dessa slingriga nystan som alltid på något sätt hittar varandra. På en skala från 1-5 verkar det vara en femma – alltså Mycket Svårt.

Om jag lägger ned tre sladdar i samma låda har de slingrat ihop sig till ett nystan på bara några sekunder. Ett djävulens påfund för att driva oss till vansinne.

Så vem försöker göra något åt detta?
Det finns experiment som försöker få till ett sladdfritt samhälle. Ett av dessa experiment bygger sin teknik på magnetiska fält. Tänk att kunna gå in i ditt hus och vara helt sladdfri. Enligt uppfinnaren är tekniken helt säker och fungerar ungefär som tekniken bakom Wifi.
Även på mindre skala tester man nu denna teknik, bland annat för att ladda mobiltelefoner. Du helt enkelt lägger din mobil på en platta som sedan laddar din mobil som vanligt. Men till plattan behöver du ändå en sladd. Du är liksom inte fri, fast du är ett steg närmare.

Eftersom jag inte är en ingenjör med kunskap inom elektroteknik kan jag vara härligt naiv och vilja ha en sladdfri värld.

Det kanske är en konspiration mellan sladdtillverkarna och elföretagen som gör att vi fortfarande måste stoppa in elsladden i uttaget? Du vet som med oljebaronerna och biltillverkarna. Alltså, jag är helt säker på att det finns motorer idag som går på vatten eller luft. Det är oljebolagen som stryper dessa framsteg för att kunna sälja sin svarta sörja. Sorry, nu hamnade jag off-topic men det ligger något i det.
Vi behöver ett geni som kan knäcka lösningen som gör att vi alla kan bryta oss fria från sladden.
#sladdfritt