Varannan som klickat på annonserna i App Store installerar appen

Enligt techjätten Apple så går 50 procent av konsumenterna som klickat på en av annonserna i App Stores sökfunktion vidare och installerar produkten – trots att tjänsten bara funnits sedan hösten 2016.

Apple kallar formatet för Search Ads, och det hela påminner i stort sett om de sponsrade sökningarna i Google och liknande sajter. Man skriver “bilspel” och får förutom resultaten också ett gäng relaterade banners från bilspelsappar som betalat för extra annonsutrymme.

Läs mer: Nu visas de första annonserna i Apples App Store

Enligt Apple så kostar det inte heller så mycket –  50 cent (cirka 4, 50 kronor) per tryck för stora utvecklare, och 25 cent (2,25 kronor) för de mindre apputvecklarna. De två trycken från annons till köp kostar således max 9 till 10 kronor, skriver AdWeek.

Sökannonserna säljs via en självbetjäningsplattform, där utvecklarna kan skapa egna annonskampanjer i App Store. Apple tillhandahåller dock hjälpmedel, som ett verktyg där man får förslag på de smartaste sökorden. Man kan dock använda egna algoritmer, om man så vill.

Det verkar alltså vara en smart affär att satsa på de sponsrade sökannonserna i App Store. Många apptillverkare har också satsat på detta, främst inom kategorier som spel, underhållning och resor.