Vad ska jag nu göra Apple?

Den enda anledningen till att jag gick över till Apple var formfaktorn för Apple Macbook Air. Och nu har man valt att helt slopa minstingen Air på 11 tum. Vart ska jag ta vägen nu? Microsoft?

Sedan 2012 har jag burit omkring på min Air och jag är mer än nöjd. Den har hållit i ur och skur och varit min kompanjon under flertalet resor till Orienten.

Jag älskar min MacBook Air!

Så vad är nu ett lämpligt alternativ? Ska jag satsa på en Microsoft Surface Pro? Eller ska jag fortsätta med Apple och köpa en Macbook. Men ingen av dessa är egentligen som min Air. Kanske en iPad med externt tangentbord, fast det är ju inte samma sak eftersom Apple envisas med iOS i sina paddar istället för ett riktigt OS. Eller en Chromebook för att gå helt åt andra hållet då de oftast är små och lätta. Fast Chrome känns lite B och inte som en seriös dator.

Känns som att Apple håller på att förlora sitt nytänkande i ren desperation att vara just nytänkande. Att ta bort produkter som uppenbarligen älskas av många är en mindre lyckad idé. Istället kunde Apple ha vidareutvecklat ett redan bra koncept och gjort datorn ännu mindre och lättare.

Tar tacksamt emot tips! Vill ha en laptop som är lätt, liten och ändå värd att klassas som dator (med vettigt minne, hårddisk, grafikkort etc)?