Vad kan vi vänta oss av nästa iPhone?

Apples senaste modell av iPhone, iPhone 7, har kanske inte helt tagit världen med storm; i synnerhet hörlursuttaget har genererat en del missnöje. I övrigt var det inte mycket revolutionerande nytt. Det är därför inte konstigt att det redan ryktas en massa om nästa modeller – men vad är sant, och vad är rena fantasierna?

Läs mer: Snart kommer iPhone-dödaren från Google

Ett populärt rykte, som nämns i en artikel i techmagasinet Slashgear, handlar om att den kommande iPhonen ska vara en genomskinlig glasbit, med de ogenomskinliga delarna i mobilens nedre och översta hörn och kanterna. Det låter fantastiskt häftigt – och är tyvärr också rätt omöjligt.

Det är svårt att tänka sig att sådant som batteri, antenn och andra viktiga delar ska få plats i de små ytorna som inte är genomskinliga. Men jag hoppas i hemlighet ändå på att detta skulle kunna bli verklighet!

Utöver detta ryktas det också om att den nya mobilen skulle använda sig av eye-trackingteknologi, även detta mer fantasi än verklighet. Bland annat då det för närvarande är svårt att göra denna teknologi tillräckligt liten och bärbar för att den ska kunna användas i en mobiltelefon.

Istället bör man förvänta sig lite mindre nyheter, som introducerar tekniska finesser i långsammare takt. Det kan handla om en OLED-skärm med Touch-ID sensorer, och en uppgraderad processor. Det är också möjligt att vi får se en uppdatering av iPad:sen, menar Slashgears tekniknörd.

Slutligen så har vi då namnet; många verkar oense även där. Kommer den att heta iPhone 7S? Eller iPhone 8? Eller kommer den heta iPhone 10, för att fira tioårsjubileet av iPhonen (från 2007 till 2017)?

Oavsett så bör man ta de mer radikala ryktena för just inget annat än fantasier och önskedrömmar.