Vad händer under en internet-sekund?

Varje sekund sker det över 54 000 googlingar, 7 000 Tweets delas runt, och över 2 miljoner mejl skickas (av dessa är förresten drygt 67 procent spamutskick). Detta är alltså vad som redan har hänt ett antal gånger sedan du började läsa rubriken och ingressen på denna lilla artikel.

Om man klickar sig vidare till Internet Live Stats så öppnas en helt obegripligt omfattande källa av internetaktivitet. Här kan man nämligen se vad som händer på nätet just nu – antalet googlingar, delningar, skype-samtal, instagram-uppdateringar, och så vidare….

Med en ikonbaserad grafik som riskerar att ge huvudvärk om man skrollar för fort presenteras så helt fantastiska uppgifter. Eller vad tycks om dessa siffror som jag kunde se när jag klickade på länken:

  • 7,258 Tweets skrevs
  • 729 Instagram-foton lades upp
  • 2,180 Skype-samtal ägde rum
  • 55,002 Google-sökningar skedde
  • 125 810 YouTube-videos visades

Jag hade gärna skrivit mer, men skrollfunktionen började få negativa effekter på lunchmackans nuvarande magsituation.

Den här sidan kan dock vara något av en guldgruva för den som vill hålla koll på vad som händer på internet bokstavligt talat just nu. Just. Nu. På sätt och vis är det kanske lite onödig info, men den smarte marknadsföraren kan säkert slänga ett getöga hit då och då – för visst får man ett bättre perspektiv på var vi hänger mest när vi är på nätet?

Läs mer: Google avslöjar hur mycket de faktiskt vet om dig

Finns det dåliga sidor med detta? Ja, om inte annat så pekar det på hur otroligt mycket tid och fokus internet uppenbarligen måste ta ifrån oss. Även om “nuffrorna” här inte visar vad vi tittar på eller delar, så visar de ändå på att vi gör det ofta och mycket. Det är svårt att säga hur det påverkar oss, men att det gör det är nog omöjligt att bortse ifrån.

Behöver du hjälp med att anpassa din annonskampanj till den senaste digitala utvecklingen? Klicka här.