Vad gör man när idéerna tar slut?

Du arbetar med marknadsföring. Men när du ska göra veckans inlägg till era sociala kanaler så är det som att hjärnan tagit idépaus. Vad gör du då? Här är 5 tips!

Titta på gamla inlägg

Det kanske är så att du arbetat länge på samma företag och känner att du repeterar dig i budskapen och aldrig lyckas formulera dig på nytt. Men ofta är det ändå så att om man ser det över en lång tid så har man ändå ändrat sig i uttryck och kommunikation. Så gå tillbaka i tiden och kolla, ta ett gammalt inlägg med bra engagemang från följarna och gör om. Är det så att du är ny på företaget är det ju ett ypperligt tillfälle att kika tillbaka på hur dina föregångare tänkt och gjort.

Hur har konkurrenterna tänkt?

Ta alltid för vana att spara ner bra inlägg från konkurrenter eller andra företag som du snubblar över i de sociala kanalerna. Ta en snabb skärmdump och spara på ett bra ställe. Dessa skärmdumpar kan man sedan ta fram i idétorkans tider och spåna vidare på. Det går att inspireras av de mest osannolika branscherna, så var inte kräsen – titta brett och sug in inspirationen.

Dra ihop ett möte med brainstormande kollegor

Det kanske inte alltid är så lätt att ta av kollegornas tid, men omvandla en del av lunchen till lite brainstorming, eller brainstorma med kaffet i handen i fem minuter. Det kanske kommer ut väldigt många galna idéer men galna idéer kan alltid tonas ner och faktiskt komma till användning.

Läs på

Ibland känns det som att man kan allt. Att man har läst allt. Men digital marknadsföring rör sig konstant och det finns alltid nya blogginlägg eller nyhetsartiklar att inspireras ifrån. Så ta en liten stund och bara läs in allt det nya och se om hjärnan spånar ihop något vettigt.

Frisk luft

Ja, där kom den. Det återkommande tipset för allt – gå ut och ta en nypa luft. Men grejen är den, hade det inte fungerat så hade detta tips aldrig återkommit gång på gång. Ibland behöver den tröga hjärnan lite nytt syre, ta ett varv runt huset, på stan eller gå och sätt dig på en bänk. Filosofera och spåna fritt medan syret fyller hjärnan med nytt material.