UserReport blir AudienceProject

“Alla medier blir digitala och all mediaupphandling kommer att vara målgruppsbaserad”. Detta är den bärande tanken som ligger bakom UserReport’s namnändring till AudienceProject.

“AudienceProject är ett helt unikt företag, där big data, teknologi och marknadsanalyser kretsar runt en central aktör, den aktuella målgruppen. Vi är övertygade om, att all media i framtiden kommer att bli köpt baserad på målgruppernas behov. Målgruppen är det centrala i alla våra produkter” säger AudienceProject’s CEO, Jacob Lachmann.

Sedan bolaget bildades 2010, har såväl UserReport som marknaden markant förändrats. Idag är UserReport-verktyget aktivt på fler än 18 000 webbplatser i mer än 80 länder. Företaget har vuxit från ett litet startup-företag till ett etablerat tech-företag med två stora team av softwareutvecklare.

Jacob Lachmann säger: “Vi tror på behovet att förändra marknadsanalyserna, så att vi på research kan hjälpa våra kunder att navigera genom ett brokigt landskap av teknologi och massiva datamängder. Allt baserar sig på målgruppstänkandet. Därför tycker vi, att AudienceProject är det nya rätta namnet för vår verksamhet.”

“AudienceProject’s produkter har fört oss främst på marknaden för digital marknadsanalys. Vi är marknadsledare på kampanj- och målgruppsmätningar i Norden och validerar mer än 20 000 kampanjer med vår produkt AudienceReport. Produkten EngagementReport har kartlagt kampanj- och varumärkeseffekter på mer än 1000 kampanjer. AudienceData ger kunderna möjlighet att planera och rikta sina kampanjer tvärs över Norden i realtid” fortsätter AudienceProject.

Fakta om AudienceProject:

  • AudienceProject består av 40 anställda. Företaget investerar primärt i produktutveckling. 28 personer av alla anställda jobbar enbart med R & D.
  • AudienceProject har mera än 1 miljon panelmedlemmar globalt, varav 650 000 i Norden.
  • AudienceProject samarbetar med de mest kända utgivarnätverken, annonsörerna, tech-företagen och byråerna i Norden såsom, IUM, Ekstra Bladet, MTG, VG, Facebook, TV2, The Coca-Cola Company, Dentsu Aegis Network, OMG, GroupM, Google och fler.