"USA förnekar men det är ett spel för kulisserna"

Nu förnekar USA:s utrikesdepartement att man ska kräva lösenord till sociala medier när man ska in i landet. Men vad som händer bakom stängda dörrar är en helt annan sak.
Även vi från Sverige (eller som i mitt fall Finland) kan hamna i den långa kön till passkontrollen. Det finns numera ESTA-maskiner där du scannar ditt pass och ska få en frisedel från att stå i den långa kön och svara på frågor. Men även om du tror att du är säker som svensk så är du inte det. Maskinerna som ska godkänna ditt pass delar nämligen slumpmässigt ut kvitton med ett stort X på ena sidan. Får du ett sådant kvitto är det bara att bege dig till den långa kön där alla utan ESTA står och väntar.
När du står där och undrar vad som är fel med ditt visum, ditt pass, din religion eller något annat så kommer du att få se allt fler personer bli borttagna av tjänstemän till enskilda rum. Familjer, ensamresande, affärsresenärer och andra forslas bort av tjänstemän med vapen. Vad som händer bakom dessa stängda dörrar vet du bara när du väl hamnar där.
Att USA förnekar att de ska kräva in lösenord till dina sociala medier är ett spel för kulisserna. För hamnar du i ett av de där rummen är alla regler bortglömda.
USA vill ha insyn i allt som berör din person. Du ska inte kunna gömma dina åsikter i sociala medier, din mail eller andra digitala plattformar. Så om du ska åka till USA måste du vara inställd på att klä av dig allt och stå där naken.
https://youtu.be/mF4cxxuZ5_M