Ursäkta röran – Facebook bygger om i Messenger

Facebook kommer ut med en ny uppdatering till den populära meddelandetjänsten Messenger. Förändringarna är inte avgörande, men som vanligt kommer vi säkert bli något förvirrade i början. Vi har koll på några av nyheterna i uppdateringen åt dig.

Facebook vill att startsidan i deras chattapp nu ska vara med än en bara lista med de senaste kontakterna. Dessa kommer att vara kvar på toppen av skärmen, men ska följas med en ny sektion.

Denna sektion – som nu definieras som “hemma-skärmen” tillsammans med en egen ikon – ska också innehålla favorit-kontakter, en lista över födelsedagar och en lista över de som är aktiva för tillfället (markerade med en grön plupp, lite som i desktop-varianten).

Trycker man på att se alla så kan man se alla som man kan skriva till – en rätt praktisk funktion, istället för den ibland tungrodda sökfunktionen. Favoritfunktionen är klart en kul grej, då vi alla har våra vänner som vi pratar med lite extra ofta. Kan vara skönt att hålla koll på samtalen med dessa.

Men födelsedagarna? Behövs de verkligen så långt upp? Facebook vill såklart att vi ska skriva till varandra, och några av er har säkert märkt hur mycket mer de satsar på födelsedagarna numera. Fejjan föreslår till och med att man ska fira vänners kommande födelsedagar veckor i förväg!

Så det är inte konstigt att vi får se detta i Messenger. Men ändå känns den som om den faktiskt kunde placerats på ett bättre ställe.

Facebook själva säger att de nya förändringarna ska göra det enklare att starta nya samtal med varandra. Men det är såklart uppenbart att man också vill att Messenger ska vara något annat än bara en meddelandetjänst, utan också en dörr ut mot internet och inte minst – mot företag. De nya chatbotarna är en stor del av den utvecklingen.

Läs mer: Så här spelar du det hemliga fotbollsspelet i Facebook Messenger

Det är utan tvekan värt att hålla koll på tjänstens utveckling, då Facebooks hårdsatsning snart kan göra det oumbärligt för företag som vill hålla till på världens största community att vara utan en aktiv Messenger-tjänst.

Den nya uppdateringen borde dyka upp hos alla under en snar framtid, enligt experterna – Facebook själva uppger inte något datum i blogginlägget där man introducerade uppdateringen under gårdagen.

Behöver du hjälp med marknadsföring på sociala medier som Facebook? Klicka här.