Upptäck ny musik via Facebooks nya ”Music Stories”

Facebooks nyaste funktion ska göra det lättare att dela med sig av ny, streamad musik – och kan vara början på en ny musiksatsning.

Genom att integrera streamingtjänsterna Apple Music och Spotify så ska nylanserade ”Music Stories” underlätta postande av musiklänkar i facebookflödet. Funktionen kan även spela upp en 30 sekunder lång förhandsgranskning av låten, och låter sedan klickaren spara musikverket i respektive streamingtjänst. I Apple Musics fall kan man även köpa låten på Itunes.

Läs mer: Det blir ingen musiktjänst från Facebook

Funktionen finns för närvarande endast tillgänglig i Iphone-appen. Facebook säger sig också vilja inkludera fler streamingtjänster till funktionen i en snar framtid.

Sedan Facebook tog över scenen från ”Myspace” (minns ni den sidan?), så har det saknats en lika effektiv etableringssida för nya artister. Men med denna nya satsning tycks man vilja göra det lättare för både musikskapare och lyssnare att upptäcka ny musik. På så sätt hoppas kanske Facebook även kunna ta upp konkurrensen med tjänster som Soundcloud och Apples egen ”Connect”.