Uppdaterad information viktigare än mobilanpassning

Trots tidigare undersökningar som visar att mobilen bli allt viktigare, är användare förvånansvärt förlåtande när det kommer till att inte mobilanpassa sin sajt. Att ha ouppdaterad information är betydligt värre.
Det är företaget Vistaprint Digital som gjorde en undersökning kring hur 1818 amerikanska användare uppfattade ett antal småföretagares hemsidor. Resultaten talar sitt tydliga språk, att inte ha rätt kontaktinformation eller att helt sakna information om adress och öppettider var betydligt värre än om sajten inte var mobilanpassad.
Förutom de initiala två var även avsaknad av produktinformation, oprofessionell design och text som var svår att läsa värre än att inte ha en mobilanpassad sajt. Endast 17,8 % av deltagarna i studien tyckte att avsaknad av mobilanpassning lämnade ett dåligt intryck.
Studiens resultat går emot vad som tidigare framkommit i olika studier, att mobilanpassning är enormt viktigt. Frågan är om det har att göra med att det var småföretagares sajter som undersöktes, och att användare har större förståelse för att just webbplatsen kan hamna lite i skymundan i de fallen.
I vilket fall som helst är det positiva resultat för många företag och mindre organisationer som kämpar för att hålla sin hemsida uppdaterad och modern samtidigt som all övrig verksamhet ska hanteras. Att göra om sin webbplats vart tredje år är heller inget som är så enkelt för mindre företag, då det oftast tar mycket kraft och energi, för att inte tala om kostnaden att låta en webbyrå ta hand om allt.
Nästan 60 % av de deltagande i undersökningen menade att de skulle vara mindre benägna att handla från ett företag vars webbplats gav ett negativt intryck. Lyckligtvis är det tydligen ganska enkelt att undvika ett negativt intryck genom att se till att din webbplats har aktuell kontaktinformation, tydliga öppettider och adress till butik eller kontor, samt relevant information om dina varor och tjänster. För många är det här enkla saker att sköta, vilket också lämnar mer tid och pengar åt att utveckla företaget snarare än att fokusera på webbplatsen.