UNICEF når ut till världen via YouTube

Förra veckan släppte UNICEF Sverige sin video ”The Sound of Death” på nätet. Filmen har sedan dess setts av ca 300 000 människor, och nu får den även internationell uppmärksamhet. Filmen var egentligen tänkt för den svenska marknaden, men reklambyrån valde även att göra en version med engelsk textning, som man lade upp på UNICEF Sveriges YouTube-kanal. Se videon här:

Plötsligt såg UNICEF hur den engelska versionen av videon hyllas på bland annat amerikanska Good Magazine, Euronews och spanska versionen av Yahoo. I förra veckan var videon även listad som veckans tredje bästa reklamvideo i världen enligt Adforum. Bakom filmen står den världsberömda reklambyrån Forsman & Bodenfors.

I filmen ser vi Döden, med svart cape och lie, dansa och sjunga i ett vackert berglandskap. Sången handlar om hur mycket han älskar vattenburna sjukdomar som kolera, dysenteri och tyfoidfeber. Med filmen vill UNICEF belysa hur farliga sjukdomarna är.

“Varje dag dör 1000 barn på grund av smutsigt vatten och dålig sanitet. Det är något vi måste ändra på. Vi på UNICEF kämpar ständigt mot döden, med vår kampanj vill vi få människor att reagera och visa att det faktiskt går att göra något,” säger Andreas Eriksson UNICEF Sveriges kommunikationschef.

“Vi är väldigt glada att filmen tagits emot så här väl”, säger Andreas Eriksson. “Vi vill att alla ska känna till hur viktigt det är med rent vatten, och med den här filmen har vi kommit en bit på vägen”.