Vi rapporterade i förra veckan om att 95 % av unga inte kan leva utan YouTube. Nu får du dessutom reda på vad de skulle göra om de var marknadschefer.
I en studie från FullScreen rapporteras att hela 54 % av tonåringar skulle välja att använda sig av en influencer istället för andra typer av marknadsföring. Det visar med stor tydlighet vilken inverkan influencers har på unga idag. För att nå tonåringar är det därför nästan ett måste att arbeta med influencers av olika slag.
Läs även: Allt du behöver veta om Generation Z – Infographic
Att det dessutom är lukrativt för de som jobbar som influencers visar en global undersökning från Influence.co. De undersökte 2.885 influencers på Instagram, och kunde konstatera att en ökning från 100.000 till 1 miljon följare gjorde att de tjänade mer än 5 gånger så mycket på varje sponsrat inlägg.
Om du vill skaffa dig en karriär som influencer på Instagram bör du dessutom flytta till Förenade Arabemiraten. Där tar nämligen influencers bäst betalt, med ett snitt på 274 dollar för varje inlägg. Med två inlägg om dagen ger det över 16.000 dollar i månaden, en klart välkommen månadslön. Den stora utmaningen är bara att hitta företag som är villiga att betala för alla dessa inlägg.